Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

AKIL HOCANIZ VAR MI?
Antrenörlük mesleğine atılan herkesin bir akıl hocası vardır. Bu kişi ya eski bir antrenör olabilir, şu an birlikte çalıştığı antrenör olabilir. Veya uzaktan tanıdığı bir basketbol adamı olabilir.
Her beraber çalıştıkları antrenörün bir özelliği vardır. Bu özelliklerden alınacak dersler ileri ki meslek hayatında kendisine büyük yararlar sağlayacağı muhakkaktır. Zamanla kazanacağı bilgilerle ileri yıllarda hazırlayacağı kendi programı için büyük bir birikime sahip olacaktır.

 

İNANÇLAR VE AHLAK
Bir antrenör olarak kimsiniz? Kişi olarak kimsiniz?   Bu sorulara cevap verebilecek misiniz? Gerek insan olarak, gerekse antrenör olarak hem hayatta, hem de basketbol yaşantınızda başarılı olabilmek için kim olduğunuzu bilip, kendinizi çok iyi tanımalısınız. Ortaya koyduğunuz iyi veya kötü felsefeye ve prensiplere bağlılığınıza sadık kaldığınızı söyleyebilirsiniz. İnsan ve antrenör olarak kim olduğunuzu kolayca tanımlayabilirseniz takım felsefenizi takımınıza uygulayabilirsiniz. Unutmayın ki siz kendi anayasınızı ortaya koyuyorsunuz. Bu anayasa sizleri çok uzun yıllar taşıyıp başarıya götürecektir. Felsefeniz onu nasıl uyguladığınıza bağlıdır.

KENDİ KARAKTERİNİZİN GÜCÜNÜ BELİRLEYİN
Antrenörlüğe başlamak için kendi inanç ve davranışlarınızı çok ayrıntılı incelemeli ve sağlam temeller üzerinde antrenörlük felsefenizi oluşturmalısınız. Antrenörlük mesleğinde genç insanları yönlendirmek onurlu bir görevdir ve çok güçlü bir kişisel disiplini gerektirir. Önce kendi karakterimizi çok iyi tanımalıyız. Daha sonra şekillendireceğimiz ve önderlik yapacağımız insanlarla çalışmaya başlamalıyız.. Böylece, antrenörlük mesleğine sağlam bir temel taşı yerleştirmiş oluruz. Antrenörlük felsefesi prensipler, ahlak, inandırıcılık ve ikna gücüne dayanacağı temeli oluşturmalıdır.
Kendi karakterinizi tahlil ettikten sonra gençleri doğrulara yöneltebilir mi, rehberlik yapabilir mi diye karar vermelidir. İyi bir antrenörlük temelini oluşturmak için atılacak önemli bir adım, mümkün ise her gün bir,  saat oturup bir kâğıda zayıf ve güçlü yönlerini yazmaktır. Güçlü taraflarınızdan yararlanmanın yollarını bulun ve zayıf yönlerinizi geliştirmeye çalışın.
Güçlü yönlerinizi ortaya koyduktan sonra zayıf yönlerinizi güçlendirmeye çalışın. Böylece takımı daha verimli ve başarılı yönetme olanağı elde etmiş olursunuz.

Son Makaleler

Sevdirin Basketbolu

Başarılı Antrenör

Hızlı Hücüm