1-Antrenörlüğün EĞİTMEK ve ÖĞRETMEK olduğunu her zaman hatırlayın.
2-Kendinize en uygun seviyeyi bulun.
3-Kendinizi başarılı olacak düzeyde eğitin.
4-Hedeflerinizin ne olduğunu herkese duyurmaya çalışın.
5-Antremanlarda oyuncularınıza her açıdan yardımcı olmaya çalışın.
6-Meslektaşlarınız ile sıkı bir ilişki kurun.
ANTRENÖRLÜK ÖĞRETMEKTİR.
Tarihsel gelişim olarak antrenörlük önce öğretmenlikle başlar. North Carolina Üniversitesi coachu Ray Williams , “Eğer antrenör olmak istiyorsam öncelikle öğretmen olmam gerektiğini anladım. Eğer iyi bir öğretmen olacaksam iyi bir üniversite eğitimi almamın gerektiğini anladım.” diyor.
Öğretmen olmak için tam bir eğitime gerek olmasa da başarılı antrenör olabilmek için her ne kadar eğitim çok önemli ise de antrenmanlar da edinilen bilgi, görgü ve tecrübelerin de çok önemli bir katkısı vardır.
Bazıları,” Bu güne kadar başarımın temelinin öğretme yeteneğim ve hünerim sayesinde olduğuna inanıyorum.” derler. Bazıları ise, ”Gerçekte, antrenörlük öğretmektir. Bunun yanı sıra öğretmenin tüm hünerlerini de bilmek gerekir. Basketbolu iyi bilmek, planlama, oyuncuların yeteneklerini geliştirme yöntemlerini bilmek, çevresindeki herkesle iyi ilişki kurabilmek, motivasyon gerçekleştirebilmek, önderlik yapabilmek ve rol model olmayı bilmek, oyuncularını iyice anlamak ve onlara yardımcı olabilmek ve nasıl öğretileceğini bilmektir.” derler.
Öğretme ve antrenörlük arasında ilişki oyuncunun ne kadar gelişme gösterdiği ile bağlantılıdır. Antrenörün oyuncusuna öğretme metotları ile sınıflarda öğretmenlerin uyguladıkları metotlar aynıdır.
Amerikan basketbol tarihinin en çok maç kazanan antrenörlerinden biri olan Don Meyer oyuncularının antrenmanlarda not tutmalarını istemekle ün yapmıştı.
Sezon başında oyuncularına bir not defteri ve kalem verilir. Antrenörün anlattıklarını deftere yazıp, okumak zorunda idiler. Not tutmanın amacı bilgileri toparlamak, edilen kazanımlardan bir şeyler öğrenmek ve bu tecrübelerden bir şekilde yararlanmayı öğrenmekti.