Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

“Eğer her zaman işte en önde olmak istiyorsanız , hep geride kaldığınızı düşünerek hareket edin.LAO-TZU”

plan1

Planlamasını yapmayan bir yönetici ve yönetimin başarısız olması kaçınılmazdır. Genelleme yapılamazsa da çoğu kez başarısızlığın nedeni plan ve programsız bir işe başlamanın getireceği sonuç başarısızlıktır.

Planlama, basit bir deyişle ileride ki günlerde yapılacakları belirlemektir. Doğal olarak belirli engellerle karşılaşılacak, beklenmeyen olaylar karşınıza çıkacaktır.

Ayrıca, sizin de imkanları nasıl değerlendireceğiniz de çok önem taşımaktadır. İleriye doğru atacağınız her adımı ayrıntıları ile düşünmeniz, her adımın gerçekleşmesinin ne kadar zaman alacağı ve sizin hedefe ulaşmak için ne kadar sürenizin olduğunun bilinmesi de çok önemlidir.
Mantıksal bir hedefin saptanması ve hedefe ulaşmak için doğru zamanın belirlenmesi başarı için hayati önem taşır. Başarıya ulaşmak için belirlenen hedef ve süreyi doğru kullanmak, yapılacak işler listesi, kontrol listesi, her işin bitiş tarihi, oluşturulacak takvimler hedefe ulaşmanızı kolaylaştırır.
Öncelikleri belirlerken, kendi kendinize şu soruları sormalısınız; “Öncelikle ne yapmam gerekir?”, arkasından ,”İkinci olarak ne yapmam gerekir?” bilahare,” Bugün kesin olarak bitirmem gereken işler nelerdir?”

Öncelikleri tespit ederken nelere dikkat etmelisiniz?
-Üst kademelerdekilerin talimatları:
Talimat şöyle olabilir,” Yarın şu işin bitmesini istiyorum.”. Belirli nedenlerle öncelikler listenizde bu talimat ilk sırayı alabilir.
-Lig ve ulusal şampiyonalar için son başvuru tarihinden önce tüm işlemlerinizi tamamlayın. Lisansların ve benzeri tüm işlemlerin tamamlanması gerekir. Zorunlu bitiş tarihleri belirli, yapılması gereken işlemleri de içerir, aksi takdir de ortaya çıkacak sorunlardan sorumlu olacaklarını unutmamalıdırlar.

-Yapılacak işler listenizde oyuncuların sağlığı ve güvenliği ön sıralarda yer almalıdır.
Bu üç temel çıkış noktasını belirledikten sonra, genellikle kendi kendinize,” Eğer şu işi yarına kadar veya daha ileri bir tarihe ertelersem ne olur?” diye sormalısınız. Eğer cevabınız, ”Hiçbir şey olmaz.” ise o işin bir önceliği yok demektir.

Bu üç kıstasa uymayan herhangi bir olay meydana gelirse, kendi kendinize soracağınız soru şudur. ”İşi gerçekleştirebilmek için atılması gereken en önemli adım nedir?”. Diğer bir deyişle, işlerin ilerleyişini sağlamak için ne yapmamız gerekir veya geliştirmek için neler yapmalıyız? Bu soruların cevapları kişiden kişiye, kurumdan kuruma değişiklik göstereceği şüphesizdir.
Düzenlemelerinizde aşağıdaki noktalara ağırlık verebilirsiniz:
-Düzenlemenin gerçekleştirilebilmesi için veya hazırlanan projelerin gerçekleştirilebilmesi için bütçenin arttırılması,
-Programın daha iyi tanıtılması ve desteklenmesi için yoğun bir pazarlama çabası içine girilmesi,
-Antrenörlerin eğitilmesi ve oryantasyonları için düzenleme yapılması,
-Bu soruya cevap bulmak öncelik kazanmalıdır.
-Öncelikleri tespit etmeye çalışırken bir telefon konuşması her şeyi değiştirebilir. Ani bir sorun ivedi çözüm gerektirebilir. Böylece o gün veya hafta için yapmış olduğunuz düzenlemelerde değişiklik yapmak zorunda kalabilirsiniz.
-Değişik insan grupları ile ilişkilerde antrenör, sporcu, veli ve yöneticilerle ilişkilerde temas edilecek herkesin kendi işlerinin öncelikle ve anında gerçekleşmesini isterler.
DEVAMI VAR……………………..

Son Makaleler

Sevdirin Basketbolu

Başarılı Antrenör

Hızlı Hücüm