BİR ALIŞKANLIK DEĞİL.
Sonuç olarak, sesini duyurmak doğru sözleri doğru ses tonları ile söylemek bir yetenek ve alışkanlık olup zamanla eğitilmeli, yönlendirilmeli, ödüllendirilmeli ve uygulanmalıdır. Eğer oyuncuların birbirleri ile konuşmaları takımın önemli bir parçası ise takımın başarısında önemli bir yeri varsa takım içinde oturtmak için çaba gösterilmeli ve zaman ayrılmalıdır. Konuşmalar alışkanlık haline gelene kadar çalışmalar tekrarlanmalıdır.
Bu amaçla şu teknikler kullanıla bilinir.
1) ÇÖP SEPETİ ÇALIŞMASI
Oyuncuların maç içinde birbirleri ile konuşma alışkanlığı kazanmaları için her oyuncunun konuşmak zorunda olduğu bir çalışma uygularız. Bu çalışmada gözleri bağlı bir oyuncu elindeki kağıttan topu diğer oyuncuların sesli yönlendirmeleri ile boş bir çöp sepetine sokmaya çalışır.
Eğer oyuncular birbirleri ile sözlü ilişki kurabilirlerse 3-4 metreden takım arkadaşını görmeden pas verme yeteneğini geliştirebilir. Antrenmanlar da oyuncuları değişik arkadaşları ile eşleştirip birbirlerine alışmaları sağlanabilir.
Uygulamadan sonra sesli yönlendirmenin sağlayabileceği katkıları gözlemlemek gerekir. Takımın sesli bir iletişime ne kadar yardımcı olduğunu görmeniz mümkün olabilir.
2) LİDERİN UYARISI
Takım içinde oyuncuların birbirleri ile sesli iletişim kurmaları çok önemlidir. İletişimsizlik birçok maçın kaybedilmesine neden olur. Özellikle takım kaptanının ve oyun kurucuların bu iletişimi sağlamakta başrolü oynamaları gerekir.
SİTEMİZDE YAYINLANAN TÜM MAKALELERLE İLGİLİ OLARAK AKLINIZA TAKILAN HER TÜRLÜ SORUNUZU LÜTFEN BİZE YÖNLENDİRİNİZ.