Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Tam rotasyon, bir sonraki savunmacının savunduğu hücum oyuncusunu bırakıp çembere giden hücum oyuncusunun önünü kesip ikili sıkıştırma yapması ile gerçekleşir.

Bir sonraki savunma oyuncusu, önceki savunmacısının üzerinden ayrıldığı hücum oyuncusunu savunur.(1 sahanın ortasına doğru top sürer.X2 topa ikili sıkıştırma yapar.X3 2’yi savunmaya koşar.X1 ise 3’ü savunmaya çabalar.


Bu driller oyuncular arasındaki iletişim ve yardımlaşma ve tekrar kendi oyuncunu bulma, savunmada tam rotasyonları gerçekleştirmek için tasarlanmışlardır. Drillerin sonunda hücum oyuncuları kenara çekilir, savunma oyuncuları hücuma geçerler. Saha kenarından çalışmaya yeni katılacak oyuncuları her zaman savunma da başlatın. Çalışma sayı tutularak çekişmeli bir şekle dönüştürelebilinir.

SON SÖZ

Bir antrenör olarak takımınızın ne tür bir savunma yapacağına siz karar vereceksiniz.(adam adama, bölge savunması, match-up, tam saha baskılı, yarı saha baskılı savunma gibi.)Bu savunma türlerini oynadığınız yaş gruplarına ve oyuncularınızın yeteneklerini göz önünde bulundurarak seçmelisiniz. Ayrıca basketbol felsefenize de yer vermelisiniz. Her ne tür savunmayı seçerseniz seçin en önemli nokta elinde top olan hücum oyuncusuna baskı yapmaktır. Eğer, hücum oyuncusu dışarıda çok rahat top çevirebiliyorlarsa, çember altındaki oyuncularına çok rahat pas verebiliyorlarsa topun yönünü istedikleri gibi değiştirebiliyorlarsa, uygulayacağınız savunmanın başarılı olmasına imkan yoktur. Ne tür savunma yaparsanız yapın, topa baskı yapmak savunmanın temelini oluşturur ve en önemli unsurdur.

 

SON

Son Makaleler

Sevdirin Basketbolu

Başarılı Antrenör

Hızlı Hücüm