Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

“Başarılı olmaları “yaratılış” diye açıklanabilir ama aslında liderliğin daha insana uygun bir özelliği var; öğrenilebilir olması”
“Basit ve Etkili Bir Hücum, Savunma Güçlü Bile Olsa Hücumun Yeni İmkanlar Elde Etmesini Sağlar.-Tom DAVIS”

Liderliğin Ortak Özellikleri;
*KENDİNİZİ BİLMEK-Aslında birçok “ben” vardır. Kim olduğumuz, kim olduğumuzu düşünmemiz, patronun kim olduğu düşüncesi, çalışma arkadaşlarının kim olduğu düşüncesi vb. Liderler, kendi haklarındaki bütün kaynakları dikkatle izlerler.


*ZİHİNSEL DAYANIKLILIĞI ARTTIRMAK- Liderlere kendilerinden hoşnut ve hatalarından kolayca vazgeçebilen insanlardır.
*YÜCE GÖNÜLLÜ OLMAK- Liderlik yeteneğinin özgür bırakılmasıdır. Liderler hem güçlerini paylaşarak, hem de gerekirse paylaştığı gücü geri almasını bilerek olağanüstü işler başarırlar.
-KULAKLARI İLE BAKMAK-Liderlerin en önemli özelliklerinden biri de iyi bir dinleyici olmaktır. Karşılarındakinin sözünü kesmemektir.
-İÇGÜDÜLERİNE GÜVENMEK-Her şeyde terslik hissediyorlarsa, konuyu baştan ele almak
-HATALARINDAN ÖĞRENMEK.
-YENİLİKÇİLERİ KORUMAK-Ürettiği fikirlerin çoğu işe yaramasa da, iyi fikir üretene kadar, yaratıcılık gayretlerini desteklemek.
-EMİN OLMA KONUSUNDA DİKKATLİ OLMAK- Çalışanlara kendi durumları hakkında ölçülü bir şüphe içinde olmalarını sağlamak.
-KARAR VERMEKTE GÜVEN- Liderler bir karar verilerken çoğunlukla karara ilişkin bilginin tamamına sahip olamazlar. Gerekli tüm bilgilerin toplanması fazla zaman alabilir.
-VAZGEÇİLMEZ OLMAK- Başarılı liderler, vazgeçilmez insanlar değildirler. Vazgeçilmez kurumlar yaratırlar.
-CESARETSİZLİĞİN SESSİZLİLİĞİNE ENGEL OLMAK-Bazı toplantılarda, katılanlar tam bir sessizlik içinde kalırlar. Gerekli teşviki lider yapar.
-PARANOYA İLE SAVAŞ.
-HEDEF YÖNELİMLİ OLMAK.
-DAVRANILMASINI İSTEDİĞİ GİBİ DAVRANMAK.
-BAŞKALARININ ZAMANINI HARCAMAMAK.
-GÖRÜNMEYEN İNSANA DİKKAT-İşini sessizce ve başarı ile yapan insanların kaçmamasına dikkat etmek.
-SİZE GÜVENMİYORUM MESAJI VERMEMEK-“Şaşırmak istemiyorum” ve ”bir şeye başlamadan haberim olsun” gibi mesajlar güvensizlik yaratır.
-PATRONU EĞLENDİRME, SADACE HİZMET ET.
-YUKARIYI ELEŞTİRMEK-Liderlerin birçok hatası, patronların yanlış yönlendirmesinden kaynaklanır. Bu konudaki eleştirilerini rahatça yukarıya iletmesi gerekir.
-FİZİKSEL SAĞLIK.
-LİDERLİKTE KULLANACAĞI BECERİLERİNİ ARTTIRMAK
-ÇALIŞANLARIN SİZİ TANIMASINI SAĞLAMAK-Yeni bir organizasyonda görev alınca önceliklerinizi belirtmek ve sizi rahatsız eden şeylerin bilinmesi rahatlık sağlar.
-BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAMAK- Organizasyonların yüksek standartlı bir ahlak yapısına kavuşturulması.
-SONUÇLARA DEĞİL, PERFORMANSA ODAKLI OLMAK-
-KÖTÜ DAVRANIŞ KONUSUNDA DUYARLI OLMAK-Bazı liderler kendilerini patronu hoşnut etmekle yükümlü hissederler. İşler iyi gitmeyince çalışanlara kötü davranmaya başlarlar.
-AKTİVİTE TUZAĞINDAN KAÇINMAK-Çok çalışmakla verimli olmak arasındaki farkı her zaman göz önünde bulundurmak.
-KORKUYA YER VERMEMEK-Korkutulan ve korkan yöneticiler asla başarılı olamazlar. Karar verme konusunda bağımsız bir zihin geliştirmek gerekir.
-BEYİNSEL DAYANIŞMA ÖRGÜTLENMESİNİ SAĞLAMAK-Başarılı liderlerin çevresinde çeşitli konularda uzman, akıllı ve çabuk düşünüp doğru karar verebilen birçok dostu olabilmelidir.
-ÇAĞI İZLEMEK-Gelecek çok çabuk geliyor. Bazı liderler zaman içinde performanslarının yavaşça gerilemesine izin verebilir ama doğru olan geleceğe ilişkin bilgi ve gelişmeleri yakalamaktır.
-GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNDEN YARARLANMAK.

Son Makaleler

Sevdirin Basketbolu

Başarılı Antrenör

Hızlı Hücüm